fbpx

Egy 1000 éves játék, ami ma már Online táborban is elérhető!

És egy okosan elfoglalt gyereket láthatsz nyáron.

A tábor alatt és akár utána is.

Csak ültesd le a gyereket a gép mellé, add neki oda a tőlünk kapott csomagból, amit aznapra készítettünk elő számára – és mi lefoglaljuk egész napra (ne felejts el szólni neki, ha mehet ebédelni)

Miközben gyeremeked játszik, alkot, fejtörőköet old meg, kincset keres és sakkozik, te nyugodtan hártadőlhetsz a fotelban (vagy dolgozhatsz).

sakkmatyi online sakk gyerekeknek

Csak gratulálni tudok ehhez a fantasztikus csapathoz, ötletekhez, kitartáshoz. 

Minden napra volt valami új, valami más, valami izgi. Napról napra jobban élvezte Zsombor és minden idejét a sakkra és a kreatívkodásra fordította. Szívesen oldotta meg a feladatokat vagy szabadidőben sakkozott a többiekkel 🙂 Észre sem vette, hogy mennyit tanult közben. Soha nem volt még ennyi élménybeszámolója semmiről. 

Nagyon könnyen megtanulta a program használatát is. Mondhatom, hogy a gyerekek között barátságok szövődtek. 

Egyszóval, nagyon nagyon köszönök mindent  és még egyszer garatulálok a csapatnak.

 

Zsombor és Zsuzsa

Mindez online?

Hihetetlen, ugye? Online (sakk)tábor.

Igen. Sakkozunk a gép előtt a virtuális sakktáblán ÉS  emellett sok olyan tevékenységet viszünk a napba, amiben a gép csak egy kommunikációs csatornaként funkcionál. A gyerekek kapcsolatba kerülnek egymással, mozognak is napközben, mint egy “igazi ” táborban, épp csak nem érintkeznek.

Kisgyereknek is való?

IGEN!

Élmény, szórakozás, fejlődő logikai gondolkodás, tervalkotási képesség fejlődése. Sőt, lehet, hogy a nyári szünet hátralévő részére megtanul tervet alkotni, hogy mivel foglalja el magát?

A te dolgod csak annyi, hogy biztosítasz gyeremekednek egy számítógépet, odaadod az aznapra megírt borítékot, amit tőlünk kapsz előzőleg postán és hagyod, hogy elkezdődjön a nap.

Miközben gyermeked folyamatos oktatói jelenlét vagy elérhetőség mellett tevékenykedik a számítógépen és azon kívül a lakásban, a te dolgod csak annyi, hogy adj neki edédet.

 

Nagyon szeretném megköszönni a múlt heti fantasztikus hangulatú online tábort. Boldi egész nap óriási lekesedéssel és jókedvvel vett részt rajta. Sokat tanult az edzéseken s ő, aki egyébként nem szeret kézműveskedni, minden feladatot elkészített az általatok nagy gonddal összerakott dobozból. 

Még egyszer óriási hála és köszönet nektek ezért a fantasztikus felkészütéségért és nem utolsó sorban a kapott támogatásért!!!

Biztosan találkozunk még. 

Boldi és anyukája

Hogyan zajlik? 

Miközben Te pihensz vagy dolgozol, gyermeked egész nap játszik, alkot, fejlődik és sakkozik a gép előtt és máshol a lakásban. Mindezt egy valódi oktató virtuális jelenlétében.

5 -12 éves gyereked 5 napon át akár fél 9-től este 7-ig velünk lehet.

A TÁBOR ELŐTT  TECHNIKAI FŐPRÓBÁT TARTUNK!

Táborközi vélemény:

Nagyon jó összességében eddig a tábor, még szabadidejükben is egymással próbálnak sakkozni. Bogi este úgy feküdt le, hogy alig várja a reggelt…

Nagyon örülök, hogy lekesek, és talán ma már sikerül teljesen bekapcsolódni, tegap este azért elég sok probléma volt a szoftverekkel. Talán legközelebb érdemes lesz ezeknek a működését előző nap kipróbálni? 

Nagyon klassz volt látni, hogy még a kézműves is működik online és lelkesek a gyerekek. 

Egy táborozó anyukája

Kinek szól  tábor?

Akik a személyes táborba nem tudnak eljönni

 

Nagyon vágyik gyermeked egy táborba, de nem jut el személyesen, mert túl messze vannak, vagy aggályosnak tartod a vírushelyzet miatt?

Egy remek megoldás az online Sakkmatyi tábor, mert ugyanúgy rengeteg élményt és hasznos tudást szed magára, barátokra lelhet, mint az igazit táborban, miközben  nem kell utazgatni, és otthon tudhatod őt magad melett biztonságban. 

 

 Akik egy intenzív sakkozási lehetőséget keresnek, ami biztos, hogy nem lesz unalmas!

 

Ha szeretnéd, hogy gyermeked megtanuljon sakkozni rövid idő alatt, vagy az otthon megtanult alapokat szakember mellett intenzíven továbbfejlessze, akkor is kiváló megoldás az online Sakkmatyi tábor, mert nagyon sokat sakkozunk, de változatos formában, kis csoportban és önálló feladatokkal, versenyekkel kiegészítve, motiválóan, így nem lehet unalmas, nem lehet egyhangú. 

Jelentkezz és fejlődj sokat egy héte alatt!

 

Kinek nem való ez a tábor? 

 

Aki egész nap csak sakkpartikat akar játszani – arra vannak online szerverek, itt sokkal változatosabb lesz a program.

Aki csak napi 2-3 óra elfoglaltságot keres, mert sok más tennivalója is van – ez itt valóban egész napos táborprogram. 

Aki nem szeret játszani, részt venni dolgokban, csak ülni és nézni akar. Ez nem tévé 😀 Ez NAGYON interaktív program!

 

Marcinak nagyon tetszett az online tábor, nagyon sokat sakkozott, nagyon örült a lehetőségnek. A kreatív feladatokat is nagyon szerette, ott néha azért kellett a helyi segítség a felnőttektől. De tényleg minden kellék benne volt.  A kincskeresés és  róka vadászat közben nagyon lelkesen rohangált a lakásban keresve a feladatokat. Volt, hogy még este 9-kor is sakkfeladányokat néztünk, csak hogy meglegyenek a napi feladatok is 🙂 

M

Részletes szülői tájékoztató

Hogy néz ki az online tábor, ha nem gép előtt ülünk egész nap?

 Nyilván leszünk a gép előtt persze, mert vannak tevékenységek, amikhez szükség van a folyamatos kapcsolatra.

De sok olyan tevékenységet viszünk a napba, amiben a gép csak egy kommunikációs csatornaként funkcionál, ahol az oktató felkelti a gyerekek érdeklődését és motiválja őket valamilyen tevékenységre, és közben vagy a végén a gyerekek beszámolnak az eredményről. Esetleg értekeznek egymással, egyeztetnek, összedolgoznak. Kapcsolatba kerülnek egymással, mint a táborban is, épp csak nem érintkeznek.

Miből áll egy tábornap?

8:30 Reggel fél 9-kor mi már készen állunk, egy közös reggeli tornára hívjuk a gyerekeket. Igen, kell hozzá a gép, de csak messziről, le ne verjük 😀

 9:00 Utána a napi rejtvényt (külön a kezdőkét és külön  a haladókét) mindenki megismerheti, de ezt később is megnézheti mindenki, ha nem lenne ilyen koránkelő… Ezen a rejtvényen a nap folyamán estig lehet gondolkoni bármikor, bárhol. Be lehet vonni a családot ha kapható rá, lehet segítséget kérni edzőtől vagy a többi gyermektől, ha otthon nem segít senki. És persze nem kötelező megoldni, ha nem megy, csak egy lehetőség. 🙂

 9:30 Rövid szünet, tízorai, ivás – akár elő is lehet ez készítve, de azért bízunk benne, hogy otthon a család 😀

 10:00 És kezdődik a délelőtti kiscsoprtos, interaktív  Sakkmatyi foglalkozás, sakk edzés, 2-6 fős csoportban, épp úgy, mint az elmúlt hónapokban. Ebben már rutinosak vagyunk, és eredményesek 🙂 , itt már reméljük, hogy a hétalvók is becsatlakoznak.

 Fix csoportban, fix oktatóval dolgozik a gyermek a héten, precíz tanmenet alapján, de ha gyorsabban vagy lassabban haladna a társainál, lehetőség lesz váltani.

 

 11:00 Az ebédidőt a családra hagyjuk, de a kreatív percekre ebben az idősávban tud bekapcsolódni minden táborozó. Minden nap alkotunk valamit, és a hozzávalók otthon lesznek, összekészítve, hiszen előre elküldjük őket egy csomagban!

Ehhez is kell a kamera-kapcsolat, de alkotni otthon kell a saját asztalon, saját kezecskékkel. Azonban, ha valami nem megy, amennyire csak lehet segítünk szavakkal, irányítással, biztatással.

A gyermeknek folyamatosan lesz lehetősége kérdezni, kapcsolódni. Ha épp szabadidő van, és nem tud mit kezdeni magával, akkor is mindig talál valakit valamilyen ötlettel egy online szobában 🙂 Így tehát egész napra megvan a “baby-sitter”.

13:00 A tábor elején kézbe vehet minden gyermek egy saját Sakkmatyi mappát, amiben az ő szintjének való feladatlapokat talál. És ezekből is naponta oldhat, sőt kérjük is, mert a tábori ranglista-pontjai így fognak gyülekezni.

14:30 Délután újra kiscsoportos edzés lesz, hiszen ez egy sakktábor 🙂

Ezzel nem ér véget a napi sakk tevékenység, mert a tábor virtuális “versenytermében” minden délután lehetőség van egy barátságos sakkversenyen harcolni a többi tábor-lakóval, de ezt nem muszáj 🙂

 15:30 A délutáni közös meglepetés-program csapatépítő-szerűen, de kicsit mindig a sakkhoz kapcsolódva zajlik. Persze megint be kell kapcsolódni a géppel a közös “konferenciába” de maga a játék egyáltalán nem a gépen lesz, hanem a lakásban bolyongva, keringve, keresve, találva, izgulva, nevetve, remélve, örülve. Szóval ebben az időszakban számítsatok közepesen hangoskodó gyermekre, aki mindenfelé császkál otthon, de valójában épp a többiekkel együtt játszik 🙂

 19:00 Estig lehet beküldeni a napi rejtvényt és az önálló feladatokat, és azok alapján, meg a többi teljesített feladat/ edzés alapján alakul szépen a napi ranglista is, aminek lesz fődíja.

 És persze az utolsó napon nem maradhat el a közös tábori sakkbajnokság, ami nyilván online lesz, és a táborzárás, ahol mindenki ajándékot is kap. Amit idáig rejtegettek otthon a szülők, mert mi már előre elküldtük!

 

Sakk oktatás gyerekeknek
sakkmatyi online sakk gyerekeknek

Mennyit sakkozik egy gyermek egy nap?

 

2 óra online csoportos edzés, kb. fél-egy óra önálló feladatlapozás otthon, papíron, egy 10-20 perces napi feladat a sakktáblánál, amibe reméljük egy kicsit a család is bevonódik, egy játékos délutáni program, amibe csempésztünk egy pici sakkot, és aki többre vágyik, naponta egy másfél órás sakkversenyen is részt vehet. Ez így 2 és fél – 6 óra sakkozás naponta, egy hét alatt ez akár 30 óra is lehet! Más egy év alatt sakkozik ennyit… Szerinted ősszel ki lesz a jobb? 

 

Az első online tábor élménybeszmolóját itt olvashatod. 

 

Sakk oktatás gyerekeknek

JÓL SEJTED:
Szükségünk lesz egy cinkostársra!

… azonban nagyon egyszerű, mindössze napi 10 perc, amiben a szülő vagy más beépített ember a tökéletes tábor-élményért a segítségünkre lehet.

A precízen előkészített táborcsomagban minden jól átláthatóan elő van készítve, csak naponta a megfelelő helyre kell helyezni a megfelelő meglepetéseket, és megtartani a titkot 😉 

A cinkosunknak szükség szerint emailen, videóbeszélgetésben vagy telefonon ehhez segítséget is nyújtunk, bár ” a piros borítékot a cipősszekrényre helyezni” talán nem bonyolult enélkül sem. 🙂 

Ugye segítesz ennyit?

A csomagot postán küldjük a tábor előtti héten, hogy nyomtatni se kelljen. Így fontos, hogy a megjegyzés mezőbe beírd a postacímed. Külföldre felár ellenében tudunk postázni.  

Kedves Olga!

Hát sajnos a tábor véget ért!
Szeretnénk megköszönni a jó hangulatot és az egész tábor megszervezést.
Remélem a többi gyerek is hasonlóan jól érezte magát.

A kezdeti fennakadások után végül a fiunk Beni nagyon élvezte a tábort, főleg, amikor Veled sakkozott!
Téged utána nagyon emlgetett, mindig azt kérdezte, hogy mikor sakkozhat megint az Olgival?

Első online táborunk résztvevője

Turnusok és árak

 

Két online turnusra lehet jelentkezni:

  • SAKK-ON-LINE július 20-24.
  • SAKKOLÓK augusztus 3-7.

Mikor lesznek a táborok?

SAKK-ON-LINE turnus: július 20-24.

SAKKOLÓK turnus: augsuztus 3-7. 

Részvételhez szükséges felszerelés:

Stabil internetkapcsolat, és laptop vagy asztali gép. Kicsit döcögősebben, de tablet/telefon is jó. 

Kamera és mikrofon szükséges. 

Sakk készlet jó, ha van, de készülhet bármiből (ld. legutóbbi pályázatunk 😉

Részvételi díj

  • 5 napos online egésznapos, programdúsított sakktábor: 38.500 Ft/fő/ turnus (Minden programot, a táborcsomagot és annak kiküldését magyarországi címre is tartalmazza.)
  • Testvéreknek vagy turnust ismétlőknek 1000 Ft/fő kedvezmény

Mi történik az űrlap kitöltése után?

Kapsz egy visszaigazoló  e-mailt, benne egy számlaszámmal. 15.000 Ft/turnus díjat kell befizetned egy héten belül, hogy a hely biztosítva legyen.

Ez  a helyfoglaló összeg nem jár vissza lemondás esetén, de ha valami váratlan dolog jön közbe, egy ismerősnek, barátnak átadhatod a helyet. 

Ha netán módosítani vagy lemondani kényszerülünk a tábort, akkor természetesen visszajár a foglalód. 

A tábordíj fennmaradó részét  a tábor előtti napokban utalással tudod fizetni.  

 

Nyári tábor 2020 jelentkezési lap
Jelentkezés után küldjük az emailt a foglaló utalásához

100% “Flottul megy” – GARANCIA

Nem szeretnénk, hogy gyermeked csalódott legyen!

Ha úgy alakul, hogy nem működik a technika, vagy nem tud hozzánk kapcsolódni a gyermek, nem szimpatikus az oktató, nem jönnek be a játékok, stb., akkor garanciában visszacsinálunk mindent

Annyit kérünk, hogy az első napot szánd rá, próbáljatok meg kapcsolódni technikailag és lelkileg is, ebben mi is maximálisan segítünk. De ha valamiért nem megy, nem jön össze a dolog, nem fogjuk “végigszenvedni” a hetet. A nap végén beszélünk, a táboros csomagot visszaküldöd, sőt még a feladatlapos mappát a gyermek meg is tarthatja belőle, mi pedig az egész tábordíjat visszautaljuk Neked. Korrekt? 

Mit adott nekem a sakk? 

Ádám Olga

sakkoktató, pedagógus

a Sakkmatyi Képességfejlesztő és

Tehetségkutató Sakkiskola alapítója, vezetője

  • Kisgyerekként szuper családi játékot, elfoglaltságot, kihívást. Még óvodás sem voltam, mikor a szabályokat tanulni kezdtem, akkor még nem sejtettem, mit ad ez nekem…
  • Tiniként a barátokat, megértő társakat, szerelmet. Az iskolatársak között nehezen találtam a helyem, de a sakkos “családban” sok barátom volt, akik hozzám hasonlóan szerették a kihívásokat, az értelmes időtöltést, és nem a tévé előtt töltötték a délutánt.
  • Később az élsport kihívásokat, kalandokat, utazásokat, külföldi túrákat, büszkeséget, önbecsülést, küzdeni tudást, célokat, vágyakat jelentett nekem. 
  • Majd gyerekkori álmomnál megmaradva a tanítás felé fordultam, ám adott volt a tudás, amivel kevesen bírnak: sakktanító lettem, majd edző, s most sakkiskola alapító, vezető.
  • A sakktáblán tanultam célokat kitűzni, tervezni, problémákat leküzdeni, mindenben az értelmet, a logikát és  megoldást keresni. És azt is, hogy sosem késő feladni. 
  • Most a járvány miatt megfordult a világ, de alkalmazkodó képességem, kreativitásom és problémamegoldásom átsegít ezeken. Szerinted ezt is a sakk adta nekem? 

Vajon a Te gyermekednek mi mindent fog adni?