fbpx

Megnyitott a

Sakkmatyi Önképzőkör

Milyen sakktudásra vágysz?

Ismered az érzést, amikor nevetve mutatja barátod a szenzációs sakklépését, te meg bárgyún mosolyogsz, mert igazából a szabályokat sem tudod felfogni?

 

 

Pedig sakkozni BÁRKI meg tud tanulni, ha tapasztalati úton, kis lépésekben haladunk. 

 

A kezdőknek készült villám-videós tanfolyam sorozatból játszva megtanulhatod az összes sakkszabályt. A nyomtatható feladatlapok segítenek begyakorolni a lépéseket és matt-típusokat.

Az önképzőkörben hozzáférsz számos tematizált, kezdőknek készült feladatsorhoz, amiből biztos, hogy megtalálod a szintednek valót. Kinyomtathatod, és bárhol, bármikor törheted rajta a fejed. A megoldást is megkapod, hogy ellenőrizni tudd magad, de a számos Tudáspróba áll rendelkezésedre a képzések alatt, ahol időről időre ellenőrizheted, hogy hatékony volt-e az eddigi tanulás

Mivel a csoport önképző – így teljesen rád van bízva, hogy mennyi idő alatt, milyen intenzitással tanulsz meg sakkozni. Mi biztosítjuk számodra a szinte végtelen tananyagot, Te pedig a saját tempódban dolgohatod a fel akár mindet!

Nem maradsz egyedül! 

A Sakkmatyi Sakkiskola oktatói folyamatosan elérhetőek számodra  az Önképzőkör zárt Facebook csoportjában.

A csoportban egy közösség is alakul, ahol hozzád hasonló sakkrajongó önképzőkkel ismerkedhetsz meg és mérhetitek össze fejlődéseteket időről időre.

Ádám Olga sakkiskola

A kezdeti időszakban a Kezdő szinten haladva

Ádám Olga, a Sakkmatyi sakkiskola alapítója

lesz a mentorod, segítőd. Ha elakadsz, a zárt Facebook csoportban ő fog válaszolni a kérdéseidre.

Ha Te már megtanultál sakkozni, akkor nagyon nagy kincs van a kezedben!

Folyamatos gyakorlással és önképzéssel nem csak kordában tarthatod a gondolkodásodat akár még öregkorodban is, de rendkívül hasznos képességeket fejleszthetsz ki és -tovább gyerekként és felnőttként egyaránt.

Már heti 1 óra rendszeres sakkozással egy év alatt egy osztályzatnyit javul a gyerekek bizonyítványa (Dr. Dúró Zsuzsanna tudományosan végzett felmérése szerint) – mert annyiféle területet és képességet fejlesztesz ennek a stratégiai játéknak a rendszeres gyakorlásával. 

De mivel a csoport önképző – így teljesen rád van bízva, hogy mennyit töltesz a sakkozással. Hozzáférsz mindegyik szinten a tananyagokhoz egyetlen tagsággal, így nem kell váltanod, választanod, megtippelned a tudásod! Időről időre belekóstolsz a haladó vagy a versenyző tananyagba és látni fogod, hogy neked való-e már. 

Nem maradsz egyedül! 

A Sakkmatyi Sakkiskola oktatói folyamatosan elérhetőek számodra  az Önképzőkör zárt Facebook csoportjában.

A csoporttagoknak pedig rendszeresen versenyt rendezünk a Lichess felületen, így hétről hétre láthatod a fejlődésed a többi önképzőtárshoz képest!

Csiszár Csaba nemzetközi mester

A haladó anyagokkal Csiszár Csaba nemzetközi mester és 

Ádám Olga, a Sakkmatyi sakkiskola alapítója

lesznek a segítőid. Ha elakadsz, a zárt Facebook csoportban ők fognak válaszolni a kérdéseidre.

Ádám Olga sakkiskola

Mi lenne, ha egy mester a kezed alá dolgozna és hétről hétre megmutatná, hogy mit tanulj, mit gyakorolj, hol érdemes még fejlődnöd?

Az Önképzőkörben addott a lehetőség a végtelen fejlődésre. Már az Önképzőkör indulásának pillanatában több heti tananyag áll rendelkezésedre akkor is, ha a kezdőknek szóló témák Téged már nem érintenek. Nem hogy a centrumot nem kell magyarázni, de a Philidor állás is a régen megjegyzett alapfogalmak között van, és a kedvenc varidat kb. 24 lépésig ki tudod rakni bárki ellen.  

Az induló tananyagaink mellé hétről hétre töltjük fel az új témákat. És ha Te már benne vagy az Önképzőkörben és aktív tagja vagy a zárt Facebook csoportnak, akkor örömmel válogatjuk úgy a témákat, hogy azok éppen a Te tudásodat bővítsék a legjobban! 

Csiszár Csaba nemzetközi mester

Mesteri segítséget kapsz!

A versenyzők állandó segítője Csiszár Csaba nemzetközi mester. Ha elakadsz egy tananyaggal, vagy épp szükséged van valamire, ami még hiányzik a következő sikeredhez, akkor ő lesz az, aki összeállítja – akár épp a Te kérésednek megfelelően – a következő leckéket.

Mivel a klubba sok hozzád hasonló sakkozó csatlakozik, így sakkbarátságokat alakíthattok ki, egymással versenghettek, sőt akár versenyeken találkozhatsz is önképzőtársaiddal.

Végzett pedagógusként, szülőként és a tapasztalati-alapú sakk oktatás iránt elkötelezett tananyagkészítőként rengeteg videós leckét és nyomtatható anyagot készítettem az elmúlt közel 20 évben. 

Ezeknek a leckéknek és anyagoknak a nagy része most bekerült az Önképzőkörbe, ahol lehetőséged van:

– a videókból és leckeleírásokból azonnal hasznosítható módszertani és pedagógiai ötleteket gyűjteni gyermeked vagy tanítványaid sakktanításához
– a nyomtatható feladatlapokat letölteni, kinyomtatni és a kizárólag saját gyermekeidnek vagy közvetlen saját tanítványaidnak kitöltésre odaadni

 

Az Önképzőkör nem egy zárt könyvtár, hanem egy folyamatosan, hétről-hétre bővülő tananyagtár.

Ha Te is tagja vagy, ha aktívan visszajelzel a zárt Facebook csoportunkban, akkor épp a Te igényeidhez igazítva tudom elkészíteni a következő anyagokat.

Már belépés után azonnal hozzáférsz teljesen kezdőkkel és haladóbbakkal is hasznosítható, rendkívül praktikus, sok-sok tapasztalatból felépített játékötletekhez és feladattípusokhoz, valamint nyomtaható anyagokhoz.

 

Ádám Olga sakkiskola

Ádám Olga, a Sakkmatyi sakkiskola alapítója

sakk oktató, pedagógus, szülő, pedagógiai szakértő, versenysakkozó

A szülőknek, pedagógusoknak szánt leckéket tőlem kapod, én állítottam össze, és  a kérdéseid megválaszolásában is igyekszem segítségedre lenni a zárt Facebook csoportunkban.

Gyakori kérdések:

Milyen felületen férek hozzá a tananyagokhoz?

A leckéket egy direkt önképzésre kialakított tananyagrendszerbe töltjük fel, ahol könnyen ki tudod választani a neked való szintet, vissza tudod nézni, hogy hol tartottál, mit tanultál már meg. Bármikor tudod onnan folytatni, ahol legutóbb abbahagytad. Ezen kívül az új anyagok többségét egy zárt Facebook csoportban is bemutatjuk, ahol közvetlenül a tananyag alatt tudsz tőlünk és tanulótársaidtól kérdezni. 

Egy családból többen is regisztrálhatunk?

Egyetlen regisztrációval is hozzáfértek az összes leckéhez! Akkor szükséges több regisztráció a családban, ha több gépről szeretnétek (akár egyidőben) használni a felületet. Azonban az, hogy a saját felhasználódat más ismerősöknek, barátoknak tovább add, az ASZF-ben foglaltak szerint tiltott, és rendszer jelzi is az ismeretlen bejelentkezéseket. 

Hogyan kell fizetni, mennyi ideig tart a tagság? 

Az önképzőkör havidíjas, vagy kezdvezményes éves díjjal fizethető. Folyamatos (téli-nyári) fizetést igényel. A rendszeres Facebookos kapcsolattartás és közösségi online események miatt érdemes is folyamatosan bent lenni, és persze Te is biztos tudod, hogy csak állandó taglétszámmal tudjuk a tananyagtárat tartósan bővíteni. Természetesen, ha úgy látod, már nincs értelme tovább bentmaradnod, az aktuális időszak lejárta után bármikor kiléphetsz. Nincs minimális idő sem. Azonban fontos, hogy tudd, kilépés után megtagadhatjuk az újbóli belépést. 

A tagdíjat rendszeresen megújuló bankkártyás fizetéssel kérjük tőled, ez a mai világban már egy jól bevált és megbízható gyakorlat. Mivel ezt automatán kezeli a rendszer, így sem neked nem kell havonta fejben tartanod a díjfizetést, se nekünk nem veszi el az időnket a díbekérőkkel való levelezgetés. 

A havi/ éves tagdíjat kérlek, hogy a regisztráció oldalán tekintsd meg, mert ott tudjuk mindig aktuálisan tartani.