fbpx

PROGRAMDÚSÍTOTT

ONLINE SAKKTÁBOR

július 20-27.

Egész napos elfoglaltság, változatos programok 

Oktatóval irányítva – de nem végig géphez kötve!

Játékosan, interaktívan, a tanulókra személyre szabva

Kezdő, haladó és versenyző szinten is

5 -12 éves gyerekeknek

5 napon akár fél 9-től este 7-ig!

 

Részletes szülői tájékoztató

Hogy néz ki az online tábor, ha nem gép előtt ülünk egész nap?

 Nyilván leszünk a gép előtt persze, mert vannak tevékenységek, amikhez szükség van a folyamatos kapcsolatra.

De sok olyan tevékenységet viszünk a napba, amiben a gép csak egy kommunikációs csatornaként funkcionál, ahol az oktató felkelti a gyerekek érdeklődését és motiválja őket valamilyen tevékenységre, és közben vagy a végén a gyerekek beszámolnak az eredményről. Esetleg értekeznek egymással, egyeztetnek, összedolgoznak. Kapcsolatba kerülnek egymással, mint a táborban is, épp csak nem érintkeznek.

Hogy néz ki egy tábornap?

8:30 Reggel fél 9-kor mi már készen állunk, egy közös reggeli tornára hívjuk a gyerekeket. Igen, kell hozzá a gép, de csak messziről, le ne verjük 😀

 9:00 Utána a napi rejtvényt (külön a kezdőkét és külön  a haladókét) mindenki megismerheti, de ezt később is megnézheti mindenki, ha nem lenne ilyen koránkelő… Ezen a rejtvényen a nap folyamán estig lehet gondolkoni bármikor, bárhol. Be lehet vonni a családot ha kapható rá, lehet segítséget kérni edzőtől vagy a többi gyermektől, ha otthon nem segít senki. És persze nem kötelező megoldni, ha nem megy, csak egy lehetőség. 🙂

 9:30 Rövid szünet, tízorai, ivás – akár elő is lehet ez készítve, de azért bízunk benne, hogy otthon a család 😀

 10:00 És kezdődik a délelőtti kiscsoprtos, interaktív  Sakkmatyi foglalkozás, sakk edzés, 2-6 fős csoportban, épp úgy, mint az elmúlt hónapokban. Ebben már rutinosak vagyunk, és eredményesek 🙂 , itt már reméljük, hogy a hétalvók is becsatlakoznak.

 Fix csoportban, fix oktatóval dolgozik a gyermek a héten, precíz tanmenet alapján, de ha gyorsabban vagy lassabban haladna a társainál, lehetőség lesz váltani.

 

 11:00 Az ebédidőt a családra hagyjuk, de a kreatív percekre ebben az idősávban tud bekapcsolódni minden táborozó. Minden nap alkotunk valamit, és a hozzávalók otthon lesznek, összekészítve, hiszen előre elküldjük őket egy csomagban!

 Ehhez is kell a kamera-kapcsolat, de alkotni otthon kell a saját asztalon, saját kezecskékkel. Azonban, ha valami nem megy, amennyire csak lehet segítünk szavakkal, irányítással, biztatással.

A gyermeknek folyamatosan lesz lehetősége kérdezni, kapcsolódni. Ha épp szabadidő van, és nem tud mit kezdeni magával, akkor is mindig talál valakit valamilyen ötlettel egy online szobában 🙂 Így tehát egész napra megvan a „baby-sitter”.

13:00 A tábor elején kézbe vehet minden gyermek egy saját Sakkmatyi mappát, amiben az ő szintjének való feladatlapokat talál. És ezekből is naponta oldhat, sőt kérjük is, mert a tábori ranglista-pontjai így fognak gyülekezni.

 14:30 Délután újra kiscsoportos edzés lesz, hiszen ez egy sakktábor 🙂

 És aki „szuper-intenzív” tanulásra vágyik, egy harmadik edzés is fér a napba, egy magán-foglalkozás képében.

Ezzel nem ér véget a napi sakk tevékenység, mert a tábor virtuális „versenytermében” minden délután lehetőség van egy barátságos sakkversenyen harcolni a többi tábor-lakóval, de ezt nem muszáj 🙂

 15:30 A délutáni közös meglepetés-program csapatépítő-szerűen, de kicsit mindig a sakkhoz kapcsolódva zajlik. Persze megint be kell kapcsolódni a géppel a közös „konferenciába” de maga a játék egyáltalán nem a gépen lesz, hanem a lakásban bolyongva, keringve, keresve, találva, izgulva, nevetve, remélve, örülve. Szóval ebben az időszakban számítsatok közepesen hangoskodó gyermekre, aki mindenfelé császkál otthon, de valójában épp a többiekkel együtt játszik 🙂

 19:00 Estig lehet beküldeni a napi rejtvényt és az önálló feladatokat, és azok alapján, meg a többi teljesített feladat/ edzés alapján alakul szépen a napi ranglista is, aminek lesz fődíja.

 És persze az utolsó napon nem maradhat el a közös tábori sakkbajnokság, ami nyilván online lesz, és a táborzárás, ahol mindenki ajándékot is kap. Amit idáig rejtegettek otthon a szülők, mert mi már előre elküldtük!

 

Sakk oktatás gyerekeknek
sakkmatyi online sakk gyerekeknek

Mennyit sakkozik egy gyermek egy nap?

 

 2 óra online csoportos edzés, kb. fél-egy óra önálló feladatlapozás otthon, papíron, egy 10-20 perces napi feladat a sakktáblánál, amibe reméljük egy kicsit a család is bevonódik, egy játékos délutáni program, amibe csempésztünk egy pici sakkot, és aki többre vágyik, naponta egy másfél órás sakkversenyen is részt vehet, valamint napi akár plusz egy óra különedzése is lehet. Ez így 2 és fél – 6 óra sakkozás naponta, egy hét alatt ez akár 30 óra is lehet! Más egy év alatt sakkozik ennyit… Szerinted ősszel ki lesz a jobb? 

 

 

Sakk oktatás gyerekeknek

JÓL SEJTED:
Szükségünk lesz egy cinkostársra!

… azonban nagyon egyszerű, mindössze napi 10 perc, amiben a szülő vagy más beépített ember a tökéletes tábor-élményért a segítségünkre lehet.

A precízen előkészített táborcsomagban minden jól átláthatóan elő van készítve, csak naponta a megfelelő helyre kell helyezni a megfelelő meglepetéseket, és megtartani a titkot 😉 

A cinkosunknak szükség szerint emailen, videóbeszélgetésben vagy telefonon ehhez segítséget is nyújtunk, bár ” a piros borítékot a cipősszekrényre helyezni” talán nem bonyolult enélkül sem. 🙂 

Ugye segítesz ennyit?

A csomagot postán küldjük a tábor előtti héten, hogy nyomtatni se kelljen. Így fontos, hogy a megjegyzés mezőbe beírd a postacímed. Külföldre felár ellenében tudunk postázni.  

Turnusok és árak

 

Két online turnusra lehet jelentkezni:

 • SAKK-ON-LINE időpont egyeztetés alatt
 • SAKKOLÓK augusztus 3-7.

Sakkmatyi nyári tábor

 

OFFLINE TÁBOR IS LESZ

Ha nem online, hanem személyesen szeretnél részt venni egy Sakkmatyi táborban, természetesen arra is van mód! Válassz a rengeteg helyszín és időpont között ezen az oldalon:

Részvételhez szükséges felszerelés:

Stabil internetkapcsolat, és laptop vagy asztali gép. Kicsit döcögősebben, de tablet/telefon is jó. 

Kamera és mikrofon szükséges. 

Sakk készlet jó, ha van, de készülhet bármiből (ld. legutóbbi pályázatunk ;)) Igazából nem nélkülözhetetlen. Viszont rendelhetsz tőlünk is sakkot jelentkezéskor. 

Részvételi díj

 • 5 napos online egésznapos, programdúsított sakktábor: 38.500 Ft/fő/ turnus
  Testvéreknek vagy turnust ismétlőknek 1000 Ft/fő kedvezmény. (Magánórák és sakk készlet kivételével minden programot és kelléket, valamint a  magyarországi címre a postaköltséget is tartalmazza)
  –>> HA NINCS SAKKOD, DE VENNÉL AZT IS, JELEZD JELENTKEZÉSKOR MEGJEGYZÉSBEN + 4900 Ft, a kényelmes versenysakk készlet tárolózsákkal, amit küldeni tudunk a táboros pakkal együtt!
 • Extraintenzív változatban kérhető mellé kedvezményes áron 60 perces magánóra 3000-3500 Ft/alk áron. (Szokásos ára 5000 Ft)
 • A táborhét alatt 2 db extra magánóra kedd-csütörtök +7000 Ft
 • A táborhét alatt 3 db extra magánóra hé-sz-pé + 10.000 Ft
 • A táborhét alatt 5 db extra magánóra, azaz napi egy +15.000 Ft

Mi történik az űrlap kitöltése után?

Kapsz egy visszaigazoló  e-mailt, benne egy számlaszámmal. 15.000 Ft/turnus díjat kell befizetned egy héten belül, hogy a hely biztosítva legyen.

Ez  a helyfoglaló összeg nem jár vissza lemondás esetén, de ha valami váratlan dolog jön közbe, egy ismerősnek, barátnak átadhatod a helyet. 

Ha netán módosítani vagy lemondani kényszerülünk a tábort, akkor természetesen visszajár a foglalód. 

A tábordíj fennmaradó részét  a tábor előtti napokban utalással tudod fizetni.  

 

Nyári tábor 2020 jelentkezési lap
Jelentkezés után küldjük az emailt a foglaló utalásához

100% „Flottul megy” – GARANCIA

Nem szeretnénk, hogy gyermeked csalódott legyen!

Ha úgy alakul, hogy nem működik a technika, vagy nem tud hozzánk kapcsolódni a gyermek, nem szimpatikus az oktató, nem jönnek be a játékok, stb., akkor garanciában visszacsinálunk mindent

Annyit kérünk, hogy az első napot szánd rá, próbáljatok meg kapcsolódni technikailag és lelkileg is, ebben mi is maximálisan segítünk. De ha valamiért nem megy, nem jön össze a dolog, nem fogjuk „végigszenvedni” a hetet. A nap végén beszélünk, a táboros csomagot visszaküldöd, sőt még a feladatlapos mappát a gyermek meg is tarthatja belőle, mi pedig az egész tábordíjat visszautaljuk Neked. Korrekt? 

„Kedves Olga!

Fantasztikus lehetőség gyermekem számára, hogy folytatni tudja sakkszakkörét Zoli bácsi vezetésével!
Az online web program zseniális, a lichess.org weboldalról ne is beszèljünk! Tegnap délután óta Beni teljesen fel van villanyozva és várja a holnapi órát! Imádja! Azt mondta, minden nap szeretne szakkört!

Egyszóval: KÖSZÖNJÜK!”

Melinda - Beni (7) Anyukája

A kisfiamnak tegnap volt ez első sakkórája. 

Teljesen kezdő nagyon tetszett neki, azóta is emlegeti, sőt azt kérdezte hogy minden nap sakkozhat?!
Köszönjük szépen az online lehetőséget, mi mindenképpen szeretnénk folytatni”

 

Anyuka

Remek kezdeményezés az online kezdő ovis tanfolyam. A fiam az első óra után már alig várja a következőt. Ezen kívül remek lehetőség a Facebook oldalon közzétett feladatok megoldása is, mellyel tovább gyakorol a gyerek a következő órára. Bármelyik ovisnak csak ajánlani tudom, csatlakozzatok bátran!

 

h.a.

Mit adott nekem a sakk? 

Ádám Olga

sakkoktató, pedagógus

a Sakkmatyi Képességfejlesztő és

Tehetségkutató Sakkiskola alapítója, vezetője

 • Kisgyerekként szuper családi játékot, elfoglaltságot, kihívást. Még óvodás sem voltam, mikor a szabályokat tanulni kezdtem, akkor még nem sejtettem, mit ad ez nekem…
 • Tiniként a barátokat, megértő társakat, szerelmet. Az iskolatársak között nehezen találtam a helyem, de a sakkos „családban” sok barátom volt, akik hozzám hasonlóan szerették a kihívásokat, az értelmes időtöltést, és nem a tévé előtt töltötték a délutánt.
 • Később az élsport kihívásokat, kalandokat, utazásokat, külföldi túrákat, büszkeséget, önbecsülést, küzdeni tudást, célokat, vágyakat jelentett nekem. 
 • Majd gyerekkori álmomnál megmaradva a tanítás felé fordultam, ám adott volt a tudás, amivel kevesen bírnak: sakktanító lettem, majd edző, s most sakkiskola alapító, vezető.
 • A sakktáblán tanultam célokat kitűzni, tervezni, problémákat leküzdeni, mindenben az értelmet, a logikát és  megoldást keresni. És azt is, hogy sosem késő feladni. 
 • Most a járvány miatt megfordult a világ, de alkalmazkodó képességem, kreativitásom és problémamegoldásom átsegít ezeken. Szerinted ezt is a sakk adta nekem? 

Vajon a Te gyermekednek mi mindent fog adni?