fbpx

Eredmények 2023.01.14

A csoport – Gyalogos csibék

B csoport – Futó Gepárdok

C csoport – Vágtató Huszárok

D csoport – Királyi oroszlánok

Sakkmatyi -Sakksuli kupa
ONLINE VERSENYSOROZAT 2023

Előbb regisztálj az Önképzőkörbe, ahol segítünk felkészülni a versenyre + akár INGYENES is lehet számodra az online verseny!
SAKK ONLINE TANFOLYAM
Várunk Téged is a Sakkmatyi-Sakksuli 2023-as online versenysorozatára!

Bárhol is élsz a világon, tudsz csatlakozni!

– a versenyek motivációt adnak a sakktanuláshoz

– izgalmat visznek a sakktanulásba

– találkozhatsz sakkbarátaiddal az online térbe

– felmérheted fejlődésedet

– és még nyerhetsz is! 🙂 Amúgy nálunk minden résztvevő nyer!

Olvasd el a kiírást, és nevezz mielőbb!

A versenysorozat célja
  •  lehetőséget adni az online sakkéletben is gyakorlat szerzésére
  • Budapesttől távol lakó gyermekek számára lehetőséget teremteni a Sakksuli kupába való bekapcsolódásra
  • megimsertetni a sakkversenyzés élményét minél több gyermekkel
  • sakkozó gyerekek számára saját szintjüknek megfelelő fejlődési, előrelépési lehetőség biztosítása
  • új sakktehetségek felfedezése
  • lehetőséget adni a 22-23-as Sakkmatyi-Sakksuli kupán résztvevők számára  a részvétel kiegészítését, kupanyerési lehetőséget biztosítani
A versenynapok kezdési időpontja:

Mindig szombat 9:30. Regisztráció és nevezési díj befizetése verseny előtti péntek 18:00-ig meg kell történjen az adminisztráció miatt!

Dátumok*: 

2023.01.14.

2023.02.11

2023.03.11.

A dátumokban változtatás jogát fenntartjuk

A versenyek lebonyolítása

Négy „játékerő-kategóriában” 7 fordulós svájci rendszerben 15-15 perc játékidővel, a Lichess.org felületét használva, ajánlott Zoom kapcsolattal.

A fordulók előre ismeretett pontos menetrendben indulnak. 

A fordulók közötti időt el lehet tölteni a géptől távol is, vagy a szerezők által biztosított online programokkal, beszélgetőszobákban, közös elemzéssel!

Megnyitó 9:15 Zoom

Eredményhirdetés – választható ajándékokkal Zoomon 15:00

A versenynapok önálló egyéni versenyek. 

A versenynapokon való részvétel beleszámít az egész éves Sakkmatyi-Sakksuli kupa sorozat kupárt folyó részvétel-gyűjtésébe, azaz a kihagyott verseny pótolható egy online részvétellel!

Résztvevők

A versenyre a kezdő, a sikerélményre vágyó sakkozni szerető gyerekeket várjuk 4-15 éves korig. A részvételhez semmilyen engedély nem szükséges, csak ismerni kell a sakkjáték szabályait, benevezni az űrlapot kitöltve és befizetni a nevezési díjat. Ha még nem tudod magabiztosan a sakkjáték szabályait, tanuld meg velünk: <<BEIRATKOZÁS TANFOLYAMRA >>

Élőponttal rendelkező játékosok is indulhatnak, kizárólag a „D”, azaz „királyi oroszlánok” csoportjában maximum  1800-as, fide.com oldalon jegyzett élőpont határig.

A 7 főnél kisebb létszámú csoportok egy másik kategóriával összevonásra kerülnek, de értékelve külön lesznek.

Egy versenyző a bármelyik versenynapon bekapcsolódhat a versenysorozatba és tetszőlegs számú versenynapon vehet részt.

A versenyzők az alábbi négy „játékerő kategóriában” indulhatnak.

Játékerő kategóriák

Aki már játszott az idei évadban személyes vagy online Sakksuli kupa versenyen, az ottani utolsó versenyének helyezése alapján kerül csoportba!

Az új résztvevőknek:

A csoport “gyalogos csibék” 2016-ban és később születet gyerekek, valamint könnyített kategóriás 2014-2015-ösök és az idősebb “kiesők” is. Csak standard/rapid élőpont nélküliek, kivétel a könnyített kategóriás “kiesők”.

B csoport “futó gepárdok” 2014-2015-ös születésű gyerekek, valamint könnyített kategóriás 2012-2013-asok és az idősebb “kiesők” is, továbbá a “felversenyző” fiatalabb játékosok. Csak standard/rapid élőpont nélküliek, kivétel a könnyített kategóriás “kiesők”.

C csoport “vágtató huszárok” 2011-2013-as születésű gyerekek, valamint könnyített kategóriás 2009-2010-esek és az idősebb “kiesők” is, továbbá a “felversenyző” fiatalabb játékosok. Csak standard/rapid élőpont nélküliek, kivétel a könnyített kategóriás “kiesők”.

D csoport “királyi oroszlánok”  Indulhat minden olyan játékos, akinek standard vagy rapid élőpontja 1800 alatt van, kivétel, ha csak egyik kategóriában rendelkezik élőponttal és az 1800 fölött van.

A versenyen a lichess élőpontot nem vesszük figyelembe!

A játékrő-kategóriák a Sakkmatyi-Sakksuli kupa aktuális állása, legutóbbi eredményei szerint kerülnek megthatározásra. Részletek: https://sakkmatyi.hu/sakksulikupa (Játékerő-kategóriák bekezdés), azonban az online versenyen szerzett csoportváltást a következő személyes versenyen nem kötelező, csak SZABAD érvényesíteni! A következő ONLINE versenyen azonban ugyanúgy kötelező érvényesíteni a kiesés-feljutás szabályait, az előző online verseny vagy köztes személyes verseny eredményei alapján. Ha a versenyző más csoportba kerülne a legutóbbi online verseny alapján, mint a két online verseny között lezajlott személyes verseny eredménye alapján, úgy az Online verseny eredményét kell figyelembe venni!

Versenyévad-szabály: a fenti csoportbeosztást a játékos idei sorozatban történő első nevezésekor  kell figyelembe venni. Aki már játszott az idei évadban személyes Sakksuli kupa versenyen, az ottani utolsó versenyének helyezése alapján kerül csoportba! A sorozat további versenyein marad a kategóriában, vagy a „korengedmény” és „felversenyzés” szabályait figyelembe véve vált csoportot. Az élőpont változásra az évad folyamán nem vagyunk tekinkettel, így aki az évad folyamán szerez élőpontot vagy akár lépi át az 1800-as határt, az is maradhat az eredeti kategóriának megfelelően a versenyben!

Könnyített kategóriás játékos, aki:

– Életében még soha nem játszott semmilyen sakkversenyen, vagy csak egyetlen egyszer. Ide számítanak az iskolabajnokságok, csapatversenyek, online versenyek is, stb. Nem számítanak az edzésen játszott „házibajnokságok”.  Ő az  idei első nevezésekor „könnyített kategóriás”, a születési évszáma figyelembevételével. Másodjára már az első eredménye határozza meg.

További kiesés-feljutás szabályokért kérlek tanulmányozd az idei Sakkmatyi Sakksuli kupa kiírást.

Részletek: https://sakkmatyi.hu/sakksulikupa (Játékerő-kategóriák bekezdés)

 

Nevezési tudnivalók

Előnevezési határidő minden versenynap előtti csütörtök 16:00. 

Fontos, hogy nevezési díj átutalása meg kell történjen legkésőbb péntek 18:00-ig, adminisztrációk okokból!

 

A verseny nevezési díja attól függ, hogy kell-e postázzuk Neked a tárgyjutalmat, vagy eljössz érte:

Nyeremények átvételével a Grund64 sakkteremben az egyik következő eseményen: 2900 Ft/fő/ versenynap  (ezt javasoljuk)

Tárgyjutalom magyarországi postázásával4500 Ft/fő/ versenynap

Ha nem kérsz tárgyjutalmat, csak az éremért és dicsőségért, a játék öröméért és a versenynapi közös programokért játszol, úgy a nevezési díj számodra 1400 Ft

Kedvezményes nevezési díjat fizetnek a Sakkmatyi Sakkiskola saját tanulói, és a nagycsaládosok, ha legalább 2 testvér nevez. A kedvezmény 300 Ft/fő. 

A nevezési határidő (csütörtök 16:00) utáni nevezés legkésőbb a verseny előtti péntek 18:00 óráig lehetséges felárasan, + 500 Ft késői adminisztrációs díj befizetésével. Péntek 18:00 után adminisztrációs okokból nincs lehetőség nevezésre.

A nevezési díjat kérjük átutalással fizetni a nevezés után küldött számlaszámra.

A nevezési űrlap kitöltése után érkeznek az utalási információk. A verseny előtti csütörtök éjjel érkeznek információk lichess csoport meghívással, mellyet lehetőleg péntek estig kezdeményezni kell, mert a beengedés manuálisan történik! A csoporton belül lehet a versenyhez csatlakozni, amira szombaton reggel van lehetőség. Ehhez a szükséges segítséget zoom kapcsolattal megadjuk szombat reggel.

Versenyek szükséges technikai háttere:

A verseny online zajlik a Lichess felületén, Zoom kapcsolattal. 

A verseny technikai weboldala: https://sakkmatyi.hu/sakksulikupa-online Figyelem! A weboldal csak verseny előtt 1-2 nappal frissül, addig hibás, nem az aktuális versenyre mutató linkeket tartalmazhat!!!

A részvételhez Lichess.org regisztáció szükséges:

https://lichess.org/hu/signup

Javasolt a felületet kipróbálni előtte. Ajánlott a Chrome böngésző használata. Más böngészők, pl. Firefox hibát okozhatnak parti közben.

Kamera, hangfal, mikrofon jó ha van, nem kizáró ok.

A zoom.us program letöltése javasolt, de automatikusan megtörténik a kapcsolat indításakor, így nem szükséges előkészülni. 

Díjazás

Minden versenynapon:

érem díjazásban részesül mind a 4 kategória legjobb 3 fiú és leány versenyzője, valamint oklevél és tárgyjutalomban részesül minden versenyző, akik végigjátszotta a versenynapot és megvárta az eredményhirdetést! A jutalmak kisebb-nagyobb tárgyi ajándékok, játékok, amiket helyezésük sorrendjében választhatnak a gyerekek.

A tárgynyeremények átvételéről nevezéskor kérjük nyilatkozni: lehet kérni postázással Magyarországi címre (postai felárral) vagy átvehető a következő Sakksuli kupán vagy más időpontban a Bíró Lajos utcában. De a tárgynyereményről le is lehet mondani. Az érmek és oklevelek mindenképp átadásra/postázásra kerülnek.

A versenysorozat díjazása:

A versenyen való részvétellel az éves Sakkmatyi Sakksuli kupa sorozaton való hiányzásodat is pótolhatod a garantált kupáért folyó gyűjtésben. De ezen kívül harcba szállhatsz a 3 online-bajnok kupáért is!

A versenysorozat végén 3 online-bajnok kupát adunk át (vagy postázunk) a 3 legtöbb pontot gyűjtött játékosnak, az alábbiak szerint:

Összeadjuk a 3 online versenyen gyűjtött pontjaidat, attól függetlenül, hogy melyik kategóriában játszottál.

Kompenzáljuk a pontjaidat az alábbiak szerint:

– ha az egyik online versenyen erősebb kategóriában játszol, mint az előzőn, akkor az adott versenyen plusz 1 pontot kapsz, de csak azzal a kitétellel, hogy nem lehet egy versenyen 7 pontnál többed!

– ha az egyik online versenyen alacsony létszám miatt a csoportod egy erősebb kategóriával kerül összevonára, úgy arra a forduló plusz fél pontot kapsz, de csak azzal a kitétellel, hogy nem lehet egy versenyen 7 pontnál többed!

– ha alacsonyabb kategóriával kerül összevonásra a csoportod, úgy nem illet meg semmilyen kompenzáció

– ha az egyik online versenyen alacsony létszám miatt a csoportodban csak 5 forduló kerül lebonyolításra, úgy plusz 1 ponttal kompenzálunk. Ha 100%-ot teljesítettél, úgy 2 ponttal, hogy 7 pontra egészítsük ki számodra azt a fordulót is.

– ha az egyik online versenyen alacsony létszám miatt a csoportodban 9 forduló körmérkőzés kerül lebonyolításra, lefelé kell kompenzálnunk. Ha 100%-ot teljesítettél, 7 pontot számítunk neked abba na fordulóban. Ha 7 – 8 és fél pontod lett, az 6 és félnek fog számítani. Amúgy pedig pont annyit kapsz, amennyit szereztél.

 

sakksuli kupa a kezdő gyerekek sakkversenye
Azért szeretem a Sakksuli kupát, mert mindig kapok valami apró ajándékot!
Zsófi (8 és fél)

Szeretem, hogy itt vannak könnyű ellenfelek is, meg olyan erősek is, de aztán mindig sikerül jól szerepelnem.
Peti (10 éves)