fbpx

Tavaszi online sakkórák
 „Az új lendületért”

Csatlakozz be egyetlen sakkórára, vagy vegyél részt az interaktív foglalkozáson akár minden nap!

Tematikus online sakkfoglalkozások a tavaszi szünetben kicsiknek, nagyoknak, tanulóinknak, érdeklődőknek!

Nézd meg az órarendet és csaltakozz be az időpontban és témában neked megfelelő foglalkozásra! A csoportokba a létszám beteltéig lehet jelentkezni.

Nem számít, hogy amúgy tanul-e sakkozni, ez most egy egyedi alkalom, és nem kell elköteleződni sem.

Bár kezdő és haladó (versenyző) szinten is kínálunk órákat, ezek a foglalkozások szándékosan olyanok, amik nem illeszkednek a tanmenetbe. Önmagukban érdekesek, fejlesztőek, interaktívak, és lesz lehetőség óra végén játszani is.

Virág

Nem akarod napi 24 órában foglalkoztatni a gyermeked, de jó lenne, ha valami hasznosat is csinálna a szünetben?

téli szünet sakk

Átvállalunk tőled néhány óra hasznos foglalkoztatást!

Bőséges programkínálatból akár minden nap találsz a gyermeked számára egy-egy Sakkmatyi foglalkozást! Itt kislétszámú csoportokban (témától és korosztálytól függően 4-8 fő) egy oktató vezetésével interaktívan tud együtt tanulni Zoom program segítségével.

Hogyan zajlik egy Sakkmatyi online foglalkozás?

Technikailag csak egy laptop/ tablet kell hozzá mikrofonnal

Bár javasoljuk az egérhasználatot, ezek az alkalmi órák tableten is jól követhetőek lesznek. A Zoom programot használjuk a kapcsolattartáshoz, és a program által nyújtott lehetőségeket jól kihasználva, valamint a foglalkozásainkon alaposan bejáratott platformokon folyamatos interaktív részvételre lehet számítani.

 Nem gond, ha még sosem használt a gyermek ilyen felületet, oktatóink rutinosan segítenek eligazodni technikai kérdésekben is, és ez az alkalmi óra remek lehetőség, hogy végre kipróbáljátok, hogy működik!

Mikrofon és hangfal fontos, kamera sem árt, hogy személyesebb legyen, de az nem nélkülözhetetlen.

Kiscsoportos, interaktív  foglalkozások

A csoportok létszáma korlátozott. A gyerekek jellemző életkorától, a témától és az oktató vállalásától is függ, hogy hányan lehetnek egy foglalkozáson, de jellemzően 6 fő alatti a kisgyerekek létszáma, nagyobbaknál is maximum 8.

Így van rá lehetőség, hogy az oktató minden résztvevőre oda tudjon figyelni, mindenki szóhoz és feladathoz jusson, és az egyéni kérdésekre is sikerüljön válaszolni.

Ezért is fontos, hogy időben add le a jelentkezést. Ha megtelik egy csoport, lehet, hogy tudunk indítani egy ismétlő alkalmat, de véges az oktatók kapacitása, így jobb, ha az első meghirdetésből választasz időpontot.

Alkalmi, érdekes témák az érdeklődés felkeltésére

Erre a hétre olyan témákkal készülünk, amik nem kapcsolódnak szorosan az egész éves tanmenetbe, még akkor sem, ha esetleg részei annak.

Minden sakk iránt érdeklődő gyermeknek érdekesek, tanulságosak.

A kifejezetten kezdőknek szánt foglalkozások remek lehetőséget jelentenek egy első ismerkedésre a sakkjátékkal! De lesznek olyan játékos foglalkozások is, ahova sakktudással vagy anélül is beszállhatsz.

 A haladóknak szánt órákra feltétel a sakkszabályok magabiztos ismerete, azon felül azonban nem számít, hogy mennyi előképzettséggel rendelkezel:  oktatóink rugalmasan a résztvevőkhöz igazítják a kérdések és fejtörők nehézségi szintjét.

 

Jelentkezés, fizetés, egyebek:

  • Az oldal alján az űrlapon tudsz jelentkezni egy vagy egyszerre több órára is, a helyek beteltéig.
  • Látod az óra leírásánál, hogy kinek szánjuk azt a foglalkozást és miről fog szólni.
  • A részvételi díj mindegyik órán 2900 Ft/fő.
  • Ha többen vennétek részt egy családból (testvérek), akkor kérlek, hogy több főt regisztráljatok, fejenként fizessetek, és lehetőség szerint külön gépről jelentkezzenek be a résztvevők, hiszen az oktatóink épp olyan figyelmet szeretnének szentelni minden résztvevőre, beleszámítanak a létszámba a testvérek is.
  • Ha csak passzív néző/ technikai segítő vagy a gyermek mellett, azért természetesen nem kell külön regisztrálni és fizetni.
  • Ha ez az első Sakkmatyi foglalkozásod, akkor regisztráció után kérjük a részvételi díjat is utald el, emailen küldjük a tudnivalókat. Ha amúgy is nálunk tanulsz, akkor elegendő majd a következő bérleteddel együtt utólag fizetni ezt az órát.
  • Ha túl bonyolult a regisztáció, elakadsz valahol, akkor írd meg emailen a szervezes@sakkmatyi.hu címre, hogy kit és mire szeretnél regisztrálni és segítünk! Érdemes megadnod a telefonszámod is, hogy szükség esetén fel tudjunk hívni egyeztetni.

Válaszd ki az foglalkozásokat, amin szeretnél résztvenni és töltsd ki a jelentkezési lapot !