fbpx

SAKKOZZ A GYEREKKEL

OTTHON, FEJLESZTVE, ÉLMÉNYEKKEL TELE!

Anyukák, Nagymamák, Pedagógusok!

Tanuljátok meg Sakkmatyi Sakktáblás Játékait egy ONLINE tanfolyamon!

„Sakkozz a gyerekkel” tanfolyam végre ONLINE ÉLŐ képzésen elérhető

Gyakorlatias sakk-módszertani tudás néhány óra alatt

Válaszd ki a számodra megfelelő modulokat MOST!

A tanfolyam minimum 4, legfeljebb 16 jelentkezővel indul. Jelentkezz időben, hogy legyen helyed!

KÉPZELD EL, MILYEN LENNE, HA:

 

…több minőségi időt tölthetnél családod legkisebb tagjával

…ismernél egy csomó sakktáblás játékot, hogy mindig tudj gyermekednek a hangulatához megfelelőt ajánlani

…tudnád úgy irányítani a játékokat, hogy a gyermeked számára az a leghasznosabb legyen: ha szeretnéd Ő nyerjen, hogy sikerélménye legyen, ha úgy alakítod, Te nyersz, hogy ő tanuljon!

…és néhány hét vagy hónap együttjátszás után valós játszópartnerekké válhattok a gyermekeddel!

GYERE EL A JÁTÉKOS SAKKMÓDSZERTANI TANFOLYAMRA!

SZÁNJ RÁ NÉHÁNY DÉLUTÁNT!

 

 

Tanulj meg rengeteg gondolkodásfejlesztő társasjátékot, aminek az eszközigénye csak egy sakktábla és a sakkbábuk.

Értsd meg a módszer felépítését, lépcsőfokait.

Próbáld ki élőben, oktató irányításával, és gyakorold be a játékokat, feladattípusokat!, és értsd meg a mikéntjüket és a bennük rejlő fejlesztési lehetőségeket.

Vértezd fel magad ötletekkel a kezdő a haladó és akár a versenyző gyerekek játékos sakktanulásához, motiváláshoz, eredményes fejlesztéséhez.

A megismert játékok segítségével otthon elkezdhetsz majd sakkozni a gyermekeddel, unokáddal!

Sőt! A tanultakkal felturbózhatod, élményszerűvé és motiválóvá, eredményessé teheted a már működő sakk klubodat is.

SAKKMATYI MEGHÍV TÉGED ÁDÁM OLGA TANFOLYAMÁRA:

„Sakkozz a gyerekkel” módszertani tanfolyam

SZÜLŐKNEK, NAGYSZÜLŐKNEK, PEDAGÓGUSOKNAK 

5 téma – 5 modul – 5 szombat délután

 TUDNIVALÓK, GYAKORI KÉRDÉSEK:

 

Hány alkalmas a tanfolyam?
– A tanfolyam 5 modulból áll, mindenki kiválaszthatja, hogy hány alkalmon szeretne részt venni.
– Egyes részek bevezető jelleggel kapcsolódnak egy következőhöz, más modulok önállóan is látogathatók.
– Mindegyik modul egy 3 és fél órás szombat délutáni program, amelyben van egy hosszabb szünet is.
– Az online térben a tanulás bármennyire játékos is, valamivel több figyelmet és koncentrációt igényel, ezért tartjuk fontosnak a szünet közbeiktatását

Hol és hogy zajlik az online tanfolyam?
– A zoom.us felületére kapsz egy meghívót és egy direkt az oktatáshoz tartozó gyakorlószobához is kapsz egy linket. Így egy videókonferencián veszel részt, ahol azonnal hanggal és képpel tudsz kérdezni, és kapsz válaszokat. Valamint egy erre kialakított online felületen a több résztvevővel közösen ki fogod próbálni a bemutatott játékokat.

Milyen technikai felkészültség, felszerelés és tudás szükséges a részvételhez?
–  Számítógépre – lehetőleg asztali gépre vagy laptopra egérrel – van szükséged valamint stabil internetkapcsolatra. Jó lenne a mikrofon és a kamera is, de cseten is tudsz kommunikálni és kamerakép nélkül is, ha úgy szeretnél, viszont a hangomat hallanod kell!

Mi van, ha nem működik a technika? Ki tudom előtte próbálni?
– A jelentkezés előtt erre nem tudunk egyénileg lehetőséget biztosítani, de a tanfolyam előtt lesz egy technikai próbalehetőség mindenkinek, és minden segítséget megadunk, amit online lehet, hogy csatlakozni tudj. Ha mégis  a technika ördöge miatt nem tudsz rendesen részt venni a tanfolyamon, akkor tudsz majd élni a “technikai gubanc” garanciával.

Sakkozni tanulunk meg?
– Nem. Sakktáblás játékokat tanulunk meg, próbálunk ki. Komplett  tanmeneteket ismerünk meg. Módszertani kincsestárat építünk fel.

Kell tudni sakkozni a részvételhez?
– Az első és második modulhoz nem kell tudni. S mire a harmadikhoz érünk, már fogsz tudni annyira, hogy azt is értsed.  Érdekesek és érthetőek lesznek számodra a játékok akkor is, ha nem ismered a sakk szabályokat, és akkor is, ha már igen. Ha egyből a 3. vagy 4. modulnál csatlakoznál be, akkor azért alapszinten jó, ha tudsz sakkozni. Viszont az ötödik – a sakkversenyes modulhoz – megintcsak nem kell semmilyen előzetes sakk ismeret. 🙂

Képzett “sakkmester”? Edző leszek? 
– Nem így nevezném a “tanítványaimat”. Sakk-pedagógusok, sakk oktatók, eredményes sakk-szakkör vezetők kerültek ki korábbi képzéseimről. 🙂 Magas minősítésű sakktudás nélkül nem te leszel a következő sakkvilágbajnok felkészítő edzője vagy szekundánsa. De minden esélyed megvan rá, hogy a jövő egyik sakkbajnoka tőled tanulja meg a sakkjáték vagy sakktaktika alapjait és szeresse meg a királyi játékot egész életére.

OKJ képzés? Akkreditált? Kapunk oklevelet? 
– Igen, a komplett kezdő és komlett haladó tanfolyamot elvégzőknek részvételt igazoló digitális oklevelet küldünk emailen. De a képzés semmilyen akkreditált rendszerben nem szerepel, ellenben bizonyítottan hasznos és eredményt nyújtó tudást ad.

A gyermekem is részt kell vegyen?
– A módszertani tanfolyam a felnőtteknek szól. Szülőknek, nagyszülőknek, pedagógusoknak. A tempó, a játékstílus felnőttekhez lesz szabva, a kisgyermeknek túl intenzív lenne, és a Te figyelmedet is elterelné a játékok valódi kipróbálásáról, megértéséről. Így kérlek próbálj magadnak “gyerekmentes” órákat szerezni a tanfolyam idejére. De amit tanulni fogsz, azt akár egyből a gép kikapcsolása után kipróbálhatjátok a gyermekeddel, és akár azonnal neki is foghattok a közös játékoknak. Az már nem csak 3 óráig fog tartani! 🙂

Az egyes modulok összefüggenek vagy külön-külön is van értelme?
– Vannak összefüggő és önállóan látogatható modulok. Az alapozó játékok nélkül a kezdők tanmenete nem lesz hasznos, de lehet, hogy az otthoni ismerkedéshez neked csak az alapozó játékokra van szükséged. A haladó tanmenet azonban úgy is látogatható, hogy a kezdőkén nem vettél részt, de a szabályokat ehhez persze már ismerned kell, stb. Az alábbi táblázatban megpróbáltuk jelölni, hogy melyik modulok kapcsolódnak össze szorosan. De ha úgy jelentkeznél, hogy kimarad valami, ami szerintünk fontos lenne, akkor egyeztetni fogunk veled a regisztrációd után. Így nem ronthatod el.

Előre kell eldöntenem, hogy melyik modulra jelentkezem, vagy lehetőségem van egyesével regisztrálni rájuk később?
– Ha mindenre jössz, jobban jössz ki anyagilag, ha egyben regisztrálsz. De a helyek beteltéig lehetőséged lesz később is kiválasztani egy-egy további alkalmat.

Nem jó a megadott időpont. Lesz ez a tanfolyam máskor is?
– Most tartjuk először az online változatot, meglátjuk milyen sikere lesz. De évenkénti ismétlést tervezek.

Vissza tudom nézni a tanfolyamot más időpontban?
– Valószínüleg igen, mert készítünk felvételt a tanfolyamról, de ebbe a technika ördöge közbeszólhat. Ha sikerül a felvétel, az arról készített összeállítást a résztvevőknek megküldjük. De a játékok személyes kipróbálását a videó-felvétel nem helyettesíti.

Más kérdésed van?
– Kérdésedet e-mailen tedd fel az info@sakkmatyi.hu címre! Igyekszem válaszolni rá mielőbb.

Hogyan épül fel a tanfolyam?

A tanfolyam 5 MODULból áll. Ezeket (majdnem) tetszés szerint válogathatod.

Vannak önállóan elvégezhető modulok és vannak egymásra épülő modulok, amelyeket önállóan csak bizonyos feltételek mellett látogathatsz.

A modulok időpontja mindig szombat 14:30 – 19:00 között 3 és fél óra, közben kb. egy óra szünet, mert muszáj felállni a géptől.

1. MODUL: JÁTÉKOK ÉS ALAPELVEK

Nyuszik, gombák, kincsek és megannyi szereplő a Négyszögletű Sakkerdőben.

2020. június 27. – önmagában látogatható

Itt megismered a Sakktáblás játékok módszer alapjait, megtanulsz és kipróbálsz egy csomó olyan játékot, amivel már rengeteg dolgot megtanulhattok a sakktáblán és fogtok tudni a gyermekeddel játszani.
Érteni fogod, hogy melyik játék mire való, és rácsodálkozol, hogy egyetlen figura mennyi mindenre tud megtanítani téged és leendő tanítványodat egyaránt.
Ha csak egyetlen modult szeretnél választani, feltétlen ez legyen az!
Ez a modul a kezdő tanmenethez mindenképp szükséges. A haladóbb szintekhez kihagyhatod.

2. MODUL: KEZDŐK TELJES TANMENETE

Avagy mit keresnek a 4 évesek a sakktábla körül és miért nem szaladnak el?

2020. július 5. – csak az 1. modullal vagy korábbi tanfolyam részvétellel együtt látogatható

Ide csak a “Játékok és alapelvek” modul után tudsz jönni, vagy ha korábban vettél már részt “Sakkozz a gyerekkel” vagy más Sakkmatyi módszertani tanfolyamon.
Lépésről lépésre megismered a 4-8 éves kezdők tanításának menetét, hogy képes legyél az “azt sem tudom, hogy ló vagy csacsi” szintről eljuttatni a gyereket a szabályok magabiztos megismeréséig úgy, hogy közben megalapozod a sakkhoz (is) szükséges tervalkotó és problémamegoldó gondolkodását, tudatosan fejleszted figyelmét, memóriáját, koncentrációját…

3. MODUL: ALAPOK A SZABÁLYOKON TÚL

Avagy mit keres a villa a sakktáblán, és a centrum az vajon egy vitamin vagy egy áruház – tehát mennyire vagy öreg?

2020. július 25. – haladó tanmenet, önállóan látogatható

Jól jön, ha a sakktáblás játékok modulon részt veszel előtte, de nem nélkülözhetetlen, amennyire szükséges érinteni fogjuk, játszani fogunk itt is. Megtanuljuk, hogy miként ismerkedünk a megnyitások lexikonba illő világával egyszerűen, hogy miért nem az első órán adunk pontértéket a bábuknak, hogyan nyerjünk már meg VÉGREVALAHÁRA egy sakkpartit önállóan és hogy nincs más hátra, mint előre: tanuljunk meg tervezni. Vagyis konkrétan megtanuljuk lépésről lépésre a “haladók” tanmenetét, akik valójában még nem annyira haladók, épp csak lépni tudnak szabályosan, de mi szeretnénk, ha értelmet nyernének a lépések.

4. MODUL: TANULÓJÁTÉKOK ÉS FEJLESZTŐ MÓDSZEREK

Avagy kicsi a bors, de erős! – akár versenyzőknek is

2020. augusztus 8. – 3. modullal együtt vagy korábban végzett haladó tanfolyammal látogatható

Hamar eljut a gyermek akár a sakkversenyzői szintre is, vagy inkább a sakkversenyek szintje szippantja be hamar a gyermeket?

5 éves, de már versenyzik? Rákapott a versenyre, de fejlődni is kéne? Vagy épphogy lenne hozzá esze, de kellene egy kis önbizalom? Nehéz kezelni a versenystresszt? Elmaradnak az eredmények?

Nem azoknak szól ez a képzés, akik a mesterjelölt tizenévest szeretnék az olimpiai csapatba bejuttatni, hanem azon ifjú versenyzőt nevelő pedagógusoknak, szülőknek, akik a versenyhez kedvet kapott ifjoncot szeretnék a sikerekhez hozzásegíteni, és akár egy “profi” edző mellett, akár annak hiányában szeretnék támogatni a gyermeket a fejlődésben úgy, hogy a játékosságot a játék szeretetét megőrizzék vagy épp újraélesszék.

Szó lesz motivációról, képességfejlesztésről, önbizalomról, sikerélményt adó tananyagokról, önfejlesztési lehetőségekről, gamifikációról, vaksakkról, varázspálcáról, tündérsakkról, és persze ez a modul sem az elméletek unalmas világában zajlik.
HAHÓ! JÁTSZANI FOGUNK! JÖSSZ? 🙂

5. MODUL: SAKKSULI KUPA

Avagy versenyszervezés lépésről lépésre

2020. augusztus 15. – önállóan látogatható

Sok-sok év munkájával összehoztunk egy olyan versenysorozatot a kezdő gyerekeknek, ami minden hónapban úgy lesz nagyjából teltházas, hogy általában elfelejtem rendesen meghirdetni… Mert hagyománya van, mert szeretik, mert valóban a gyerekekhez, a gyerekekről szól és mégis profi. Most a karantén miatt szünetel, hiányzik is nagyon a nyüzsgés és a verseny. Azonban most lehetőséged van egy kicsit megtanulni, hogy
– mi kell ahhoz, hogy egy gyerekverseny profi legyen
– mitől fogják a gyerekek szeretni
– mitől fogják a szülők szeretni
– és persze komoly elméletről is lesz szó, mert a többi inkább csak sztorizás… szóval
– mi az a svájci rendszer
– vagy mi más lehet még?
– hogyan kerülnek össze a párok
– mi az a sok szám és jel az eredményjelentő lapon
– és miért lett az én fiam második, amikor ugyanannyi pontja volt és még meg is verte az elsőt?
– és honnan tudom, hogy van-e már a gyereknek élője vagy talán még halottak a pontjai??
– mik azok a FIDE versenyszabályok és szabad-e eltérni tőlük?

 

Ez a modul különáll a többitől, minden további nélkül látogathatod.
Akkor ajánlom neked a részvételt, ha:
– versenyzik a gyereked, de csomó mindent nem értesz, szeretnéd végre megérteni
– iskolai/ városi/ céges… stb. verseny-szervezésen gondolkodsz vagy már próbálkoztál is de nem tudod hogy is kell helyesen csinálni

A modul elvégzésével nem leszel hivatásos versenybíró, nem lesz semmilyen szövetség által elfogadott képesítésed, de mégis készen fogsz állni arra, hogy egy igazi sakkversenyt összehozz a tanítványaidnak, vagy akár egy egész falunak, sőt… 🙂

Biztos, hogy nekem való a tanfolyam? 

 Épp Neked való ez a tanfolyamsorozat, ha:

 

 • Szeretnél több minőségi időt tölteni gyermekeddel/unokáddal
 • szeretnéd, hogy gyermeked megismerkedjen a sakkjátékkal, mert tudod, hogy az milyen hasznos
 • gyermeked már sakkozik, és szeretnéd őt ebben a legjobb tudásod szerint támogatni
 • szeretsz gyermekeddel/unokáddal foglalkozni, és nem bízod mindig „idegenekre” a tanítását
 • szeretsz játszani, gondolkodni, nevetni, tanulni, új dolgokat kipróbálni
 • nem tudsz sakkozni, de kíváncsi vagy – vagy tudsz, de a kezdő gyermeked szintjére szeretnél leereszkedni

 Nem érdemes részt venned, ha:

 

 • sakkmestert keresel gyermeked mellé, mert az alapokat már jól tudja, és nem szeretnél vele foglalkozni
 • sokat szoktál sakkozni, és szeretnéd sakktudásodat tovább fejleszteni
 • nem szeretsz játszani, csak hallgatni jönnél

Akik már jártak hasonló tanfolyamon

Mennyibe kerül? 

Sakkozz a gyerekkel tanfolyam

5 választható modullal

 • Játékok és alapelvek
 • Kezdők teljes tanmenete
 • Alapok a szabályokon túl
 • Tanulójátékok és fejlesztő módszerek
 • Sakksuli kupa

12.000 Ft (egyszeri regisztrációs díj)

+  6.900 Ft /modul

 

Kedvezmények

Regisztráció: 7.900 Ft

 • Sakkmatyi tanuló gyermek szülője
 • Sakksuli kupa rendszeres résztvevője: legalább 4 alkalommal vett részt Sakksuli kupán saját gyermeke az elmúlt 3 év valamelyik évadában (egy sorozaton belül)

Regisztráció : 0 Ft

 • Aki már fizette egy korábbi modul kapcsán, vagy részt vett korábban Sakkozz a gyerekkel vagy Sakktáblás Játékok módszertani tafolyamon személyesen.

Baráti kedvezmény

Hívj meg egy barátot, baráti áron!

 • Meghívhatsz maximum egy vendéget (házastárs, rokon, vagy barát is lehet, akit jónak látsz) veled egyidőben, ugyanarra a modulra és a vendégednek nem kell regisztációs díjat fizetnie, csak a modul díj 50%-át.

Regisztráció : 0 Ft

Modul díj: 50% kedvezmény

“ÉRTENI FOGOD” és “TECHNIKAI GUBANC” GARANCIA

100% pénzvisszafizetéssel.

 

“ÉRTENI FOGOD” GARANCIA

Garanciát vállalok rá, hogy a tanfolyam anyagát érteni fogod, és hasznos lesz számodra! Ebben annyira biztos vagyok, hogy felajánlom: ha mégis úgy érzed a nap végén, hogy te ezt nem érted, akkor ott helyben a tanfolyam befejezésekor ezt személyesen jelezd nekem, és 3 napon belül visszautaljuk a teljes befizetett összeget! És ezért nem haragszom, megköszönöm a ránk szánt idõdet és az õszinte véleményedet.

A garancia nem érvényesíthetõ abban az esetben, ha el sem jössz a tanfolyamra, vagy korábban elmész róla.

“TECHNIKAI GUBANC” GARANCIA
Elég jó a gépem? Nem pont akkor fog elmenni az internet? Tudom majd kezelni a programot? – Megértem, hogy ezeken aggódsz ebben az online világban. De emiatt ne izgulj! A modul napján lehetőséget adunk egy technikai próbára, ahol kiderül, ha van valamilyen nehézséged a kezeléssel. És türelmesen, ha kell, akkor akár telefonon megadunk minden segítséget, ami távolról lehetséges. És ha mégsem megy a csatlakozás, vagy pont akkor megy el az interneted, stb. akkor jelzed egy e-mailen, hogy milyen gubanc történt, és vagy megoldást találunk egy pótlásra, ha csak egy kis része maradt ki a tanfolyamnak, vagy visszatérítjük a tanfolyam költségét, ha az egészről lemaradtál emiatt.

Jelentkezési lap

Erre a tanfolyamra már nem lehet jelentkezni.
Amennyiben szeretnél sakkozni a gyerekkel, egyéni, személyre szabott  konzultáció formájában tudunk neked segíteni, hogy együtt tudajtok játszani, fejlődni. Írj egy emailt az info@sakkmatyi.hu -ra a részletekért.