fbpx

Gyakori kérdések a RESTART órákkal
és 2021/22-es tanév indulásával kapcsolatban 

Rendszeres csoport választásával kapcsolatos kérdések:

Hova tűnt a tavalyi csoportunk, ugyanott szeretnénk folytatni

Bár van néhány csoport, amelyik változtatás nélkül tudja folytatni a sakkozást, a legtöbb csoportunkra ez nem igaz, mert a gyerekek egy része nyáron sokat fejlődött, más esetleg sokat felejtett… és egyiküknek sem nyerő ugyanott folytatni. Illetve az egyes gyermekek időbeosztása változott, és 3-5 fős csoportok esetén egy-egy gyerek kiesése is lehetetlen teszi a működést. Továbbá az oktatóink időbeosztása is változott, vagy épp elért a csoport egy olyan szintet, ahol oktatóváltás szükséges.
DE… ÉPP AZÉRT TARTJUK A RESTART ÓRÁT, hogy mindenki igényeit egyenként meg tudjuk hallgatni, és a neki legmegfelelőbb csoportban tudja a gyermek folytatni a sakkozást. Ha van rá mód, a saját korábbi oktatójánál fogja folytatni.

Gyermekem ragaszkodik az oktatójához. Ő is tart Restart órát? Nem ismerjük a jelentkezési oldalon található oktatókat.

Csak néhány oktatónk tart Restart órát, ez egy speciális feladat – a gyermekeket csoportokba sorolni -, és minél kevesebb ember kezében futnak össze a szálak, annál jobban összeillő csoportok alakulnak.
Nem gond, hogy nem a saját oktatója van ott. A segítséged kérem, hogy beszéld rá a gyermeked erre az alkalomra, nyugtasd meg, hogy ez egy különleges foglalkozás (de ugyanolyan játékos és érdekes lesz, mint a saját oktatójánál.) Ezúttal a szülőket is meghívtuk rá, így te is akár végig odaülhetsz mellé megnyugtatásul. És óra végén megbeszélitek az itteni oktatóval, hogy feltétlen szeretnétek a saját oktatótokhoz járni órára.

Mi még nem tudjuk, hogy mikor lesz jó a rendszeres foglalkozás, csak néhány hét múlva derül ki, az órarendtől, szakköröktől függően. Van így értelme részt venni már most?

Igen, mindenképp javaslom a Restart órán való részvételt, sőt a feltételes csoportválasztást is rendszeres órákra. A Restart órán friss képet kapunk a gyermekről, és az oktató fogja tudni az egyedi igényeit, így két hét múlva is jobb eséllyel találjuk meg neki a legjobb csoportot. Hogyha pedig rendszeres foglalkozásra lefoglaljátok az egyik lehetséges időpontot, akkor a gyermeked azonnal el tudja kezdeni a sakkozást, és semmi gond nincs, ha 1-2 hét múlva kiderül, hogy csoportot kell váltania. Találunk neki egy hasonó szintűt.

Milyen esetben FÖLÖSLEGES Restart órán résztvenni?

Van néhány ilyen eset:
1. Ha az oktatóddal megbeszéltétek a szeptembertől folytatódó csoportos foglalkozás rendszeres időpontját, és arra az egész csoport rábólintott, akkor bizonyára ott fogjátok folytatni. Kevés ilyen csoportunk van. Kérdezz rá az oktatónál, hogy valóan Ti vagytok-e azok 🙂

2. Ha magánórára jársz, és ezután is arra fogsz, akkor csak az oktatóddal kell egyeztetned a folytatás időpontját illetően

3. Ha személyes foglalkozásra szeretnél járni és már van is elképzelésed, hogy hova. Az adott helyszín űrlapján add le a jelentkezést!

4. Ha egyénileg egyezettél velünk, hogy számodra nem szükséges a Restart óra. De miért akarnád kihagyni? Klassz feladatokkal készültünk! 🙂

 

Restart óra menetével kapcsolatos kérdések:

Mi ez a Restart óra?

A Restart óra egy rendes Sakkmatyi foglalkozás – tehát nem csak a csoportosztásról szól, hanem arról, hogy már sakkozzunk, játsszunk, elevenítsük fel a tudást, élvezzük a Sakkmatyi foglalkozást! És egyben egy óriási segítség abban, hogy többszáz gyereknek egyenként a legjobb csoportot találjuk meg.

Kötelező részt venni rajta?

Nem, de nagyon ajánlott! Ugyanis itt lesz rá lehetőség, hogy egyenként megvizsgáljuk a gyermekek és szülők igényeit – és a gyermek aktuális tudását -, és egy nekik legjobban megfelelő csoportba kerülhessenek. Aki kihagyja a Restart órát, már csak a megmaradt helyekből tud választani. Remélhetőleg neki is találunk megfelelőt, de kevésbé tudunk rugalmasak lenni.

Nekünk ez a hét nem jó Restart órára (sem). Meddig tart ez a lehetőség? Most így kimarad a gyermekem a neki való csoportból?

A Restart órákat aug. 28 – szept. 5 közötti időpontra terveztük. Nem csak az 2-3 időpont van, amit a linkre kattintva látsz! Amint ezek betelnek, új időpontokat nyitunk meg, így érdemes naponta visszanézni, hátha van már számodra megfelelő időpont. Ha valóban a teljes időszak nem jó, akkor érdemes megírnod a csoporttal kapcsolatos kívánságaidat a szervezes@sakkmatyi.hu címre. Megpróbálunk így is megfelelő csoportot találni gyermekednek. A hátránya, hogy nem tudjuk felmérni, hol is tart épp valójában, és a mi dolgunk is nehezebb, hogy “látatlanul” kell csoportba irányítanunk egy-egy gyermeket. Ha sok gyermek kimarad ilyen módon, szükségünk lesz rá, hogy további Restart órákat tartsunk a második szeptemberi héten, de akkor már a rendszeres foglakozások is indulnak. Ebben az esetben ezek a gyerekek egy héttel később csatlakoznak be a csoportokba.

Technikai elkadásokkal kapcsolatos visszajelzések:

Hogyan kell Restart órára jelentkezni, ha nem találom az emailt?

Restart órára csak az emailben kapott egyedi linkkel tudsz jelentkezni. Minden gyermeked számára külön linket küldtünk! A gyermekek feltételezett tudásuknak megfelelő csoportba kaptál meghívót! 🙂

Ha nem találod, véletlen törölted a megívó levelet, ne aggódj, mert a hét folyamán fogunk még emlékeztetőt küldeni ugyanazzal a linkkel, de érdemes lehet kérned is azt újból, jelezve a problémádat a szervezes@sakkmatyi.hu címen.

Eltűnt az időpont, amit választani akartam!

Ez azért történhetett, mert közben betelt a csoport! Minden csoportba 4 gyermeket tudunk fogadni. Amint betelik, egy másik időpont jelenik meg helyette választhatónak.

Hibát jelez az oldal - ezzel a linkkel nem lehet regisztrálni?

Ezt olyankor írja ki, amikor már regiszráltál azzal a linkkel. Legtöbbször az történik, hogy kétszer nyom rá a jelentkező a gombra. Az első kattintással regisztrál, de mire a visszaigazoló oldalt megkapná, mégegyszer rányom. De már nem regisztrálhat, mert sikerült. A visszaigazoló emailből rövid időn belül megtudhatod, hogy sikerült a regisztráció. 

Nem kaptam visszaigazoló emailt!

A visszaigazolást automata küldi, pár perccel a regisztrációd után. Legyél türelemmel! Ha 5-10 perc után sem kaptad meg az emailt, nézd meg a Spam és a Promóciók mappát is. Ha még mindig nincs levél, próbálj meg újra regisztrálni, hátha tényleg nem sikerült… Ha ezek után sem jártál sikerrel, jelezd a hibát a szervezes@sakkmatyi.hu címen! 

Ha más kérdésed van, írj emailt a szervezes@sakkmatyi.hu címre!

Online sakk
Online sakk oktatás gyerekeknek