fbpx

Téli online sakkórák
 “Hogy lenületben maradj”

Csatlakozz be egyetlen sakkórára, vagy vegyél részt az interaktív foglalkozáson akár minden nap!

Tematikus online sakkfoglalkozások a téli szünetben kicsiknek, nagyoknak, tanulóinknak, érdeklődőknek, sőt akár felnőtteknek is!

Nézd meg az órarendet és csaltakozz be az időpontban és témában neked megfelelő foglalkozásra! A csoportokba a létszám beteltéig lehet jelentkezni.

Nem akarod napi 24 órában foglalkoztatni a gyermeked, de jó lenne, ha valami hasznosat is csinálna a szünetben?

téli szünet sakk

Átvállalunk tőled néhány óra hasznos foglalkoztatást!

Bőséges programkínálatból akár minden nap találsz a gyermeked – vagy saját magad –  számára egy-egy Sakkmatyi foglalkozást! Itt kislétszámú csoportokban (témától és korosztálytól függően 4-8 fő) egy oktató vezetésével interaktívan tud együtt tanulni Zoom program segítségével.

Nem számít, hogy amúgy tanul-e sakkozni, ez most egy egyedi alkalom, és nem kell elköteleződni sem.

Bár kezdő és haladó (versenyző) szinten is kínálunk órákat, ezek a foglalkozások szándékosan olyanok, amik nem illeszkednek a tanmenetbe. Önmagukban érdekesek, fejlesztőek, interaktívak, és lesz lehetőség óra végén játszani is.

Gyermeked  jól érzi magát, fejlődik, okosodik, neked pedig van egy szusszanásnyi időd magadra!

Vagy várj csak! Pont Te szeretnél sakkot tanulni?

 

A téli szünetben, most először FELNŐTTEKNEK is hirdetünk Sakkmatyi órákat. Annyian kértétek, hogy most itt a lehetőség. A haladó órák egy része nyitott, és felső korhatár nélkül lehet rá jelentkezni. És tartunk egy ismerkedő órát a sakkozni még egyáltalán nem tudó kezőknek is. (Igazából nem csak nagymamáknak… 😉 )

Azonban az órák többsége most is a GYERKEKNEK szól, ahol már akár 5 éves kortól részt vehetnek a gyerekek minimális szülői segítséggel, vagy a rutinosabb “gépezők” akár segítség nélkül is. 

Hogyan zajlik egy Sakkmatyi online foglalkozás?

Technikailag csak egy laptop/ tablet kell hozzá mikrofonnal

Bár javasoljuk az egérhasználatot, ezek az alkalmi órák tableten is jól követhetőek lesznek. A Zoom programot használjuk a kapcsolattartáshoz, és a program által nyújtott lehetőségeket jól kihasználva, valamint a foglalkozásainkon alaposan bejáratott platformokon folyamatos interaktív részvételre lehet számítani.

 Nem gond, ha még sosem használt a gyermek ilyen felületet, oktatóink rutinosan segítenek eligazodni technikai kérdésekben is, és ez az alkalmi óra remek lehetőség, hogy végre kipróbáljátok, hogy működik!

Mikrofon és hangfal fontos, kamera sem árt, hogy személyesebb legyen, de az nem nélkülözhetetlen.

Kiscsoportos, interaktív  foglalkozások

A csoportok létszáma korlátozott. A gyerekek jellemző életkorától, a témától és az oktató vállalásától is függ, hogy hányan lehetnek egy foglalkozáson, de jellemzően 6 fő alatti a kisgyerekek létszáma, nagyobbaknál is maximum 8.

Így van rá lehetőség, hogy az oktató minden résztvevőre oda tudjon figyelni, mindenki szóhoz és feladathoz jusson, és az egyéni kérdésekre is sikerüljön válaszolni.

Ezért is fontos, hogy időben add le a jelentkezést. Ha megtelik egy csoport, lehet, hogy tudunk indítani egy ismétlő alkalmat, de véges az oktatók kapacitása, így jobb, ha az első meghirdetésből választasz időpontot. 

A csoportok minimum létszáma 2-3 fő, így ha Te regisztrálsz elsőként, már megalapozod azt, hogy létrejöjjön egy foglalkozás. 🙂

Alkalmi, érdekes témák az érdeklődés felkeltésére

Erre a hétre olyan témákkal készülünk, amik nem kapcsolódnak szorosan az egész éves tanmenetbe, még akkor sem, ha esetleg részei annak.

Minden sakk iránt érdeklődő gyermeknek és felnőttnek érdekesek, tanulságosak.

A kifejezetten kezdőknek szánt foglalkozások remek lehetőséget jelentenek egy első ismerkedésre a sakkjátékkal! De lesznek olyan játékos foglalkozások is, ahova sakktudással vagy anélül is beszállhatsz.

 A haladóknak szánt órákra feltétel a sakkszabályok magabiztos ismerete, azon felül azonban nem számít, hogy mennyi előképzettséggel rendelkezel:  oktatóink rugalmasan a résztvevőkhöz igazítják a kérdések és fejtörők nehézségi szintjét. 

 

Jelentkezés, fizetés, egyebek:

  • Az oldal alján az űrlapon tudsz jelentkezni egy vagy egyszerre több órára is, a helyek beteltéig.
  • Látod az óra leírásánál, hogy kinek szánjuk azt a foglalkozást és miről fog szólni.
  • A részvételi díj mindegyik órán 1600 Ft/fő.
  • Ha többen vennétek részt egy családból (testvérek), akkor kérlek, hogy több főt regisztráljatok, fejenként fizessetek, és lehetőség szerint külön gépről jelentkezzenek be a résztvevők, hiszen az oktatóink épp olyan figyelmet szeretnének szentelni minden résztvevőre, beleszámítanak a létszámba a testvérek is.
  • Ha csak passzív néző/ technikai segítő vagy a gyermek mellett, azért természetesen nem kell külön regisztrálni és fizetni.
  • Ha ez az első Sakkmatyi foglalkozásod, akkor regisztráció után kérjük a részvételi díjat is utald el, emailen küldjük a tudnivalókat. Ha amúgy is nálunk tanulsz, akkor elegendő majd a következő bérleteddel együtt utólag fizetni ezt az órát.
  • Ha túl bonyolult a regisztáció, elakadsz valahol, akkor írd meg emailen a szervezes@sakkmatyi.hu címre, hogy kit és mire szeretnél regisztrálni és segítünk! Érdemes megadnod a telefonszámod is, hogy szükség esetén fel tudjunk hívni egyeztetni.
 

Válaszd ki az foglalkozásokat, amin szeretnél résztvenni és töltsd ki a jelentkezési lapot !

Az egyes csoportokba a helyek beteltéig lehet jelentkezni, illetve a csoportok – oktatótól függően – 2-3 fővel indulnak el.

Ha nem lenne meg a minimum létszám, egyeztetünk veled, hogy szeretnéd-e lemondani az órát, vagy inkább átcsatlakozol másik alkalomra. Ha gyorsan betelik egy-egy csoport, akkor megpróbálunk másikat is hirdetni másik időpontban, ezért érdemes visszanézned egy-két nappal később újra. A foglalkozás neve mellett láthatod a helyek számát, pl. 2/6 = eddig 2 jelentkező van a 6 fős órára. Ha betelt egy csoport, már nem látod a listában.