fbpx

Sakkmatyi Tehetségkutató
Területi Nyílt Sakkverseny

Pilisszentiván

Versenykiírás és nevezési tudnivalók:

A verseny célja:

A verseny célja a környéken sakkozni tanuló, sakkozni szerető gyerekek számára egy elérhető távolságú gyereksakkversenyt biztosítani.

A környék sakkéletét fellendíteni. 

A sakk sportot népszerűsíteni.

Lehetőséget adni a játék élő gyakorlására.

Tehetségek felfedezése a környéken.

Résztvevők:

Elsősorban a helyszín 10-20 km-es körzetében élő sakkozni tudó, sakkozni szerető gyermekek maximum 1200-as élőpontszámmal vagy élőpontszám nélkül.

A verseny időpontja:

2022. április 10. vasárnap 10:00 óra

A verseny helyszíne: 

Miiskolánk Pilisszentiván Általános Iskola
Pilisszentiván, Rét u. 43.

Lebonyolítás:

Három korcsoportban 2×15 perces időbeosztásban a FIDE rapid szabályait érvényesítve, 7 fordulós svájci rendszerben, amelytől a létszám függvényében eltérés lehetséges.
Szabálykönnyítés: szabálytalan lépés nem jár büntetéssel, csak ha az ellenfél utolsó 2 percében következik be. Ez esetben plusz 2 perc jóváírás jár az ellenfélnek. 

Kategóriák:

Sakkmanók: 8 éven aluliak, vagyis 2014-ben és később született fiúk és lányok

Sakkmatyik: 11 éven aluliak, vagyis 2011-ben és később született fiúk és lányok

Sakkrajongók: 2006-ban vagy később született fiúk és lányok.

A verseny létszámkorlátja 50 fő!


Szabálykönnyítés: szabálytalan lépés nem jár büntetéssel, csak ha az ellenfél utolsó 2 percében következik be. Ez esetben plusz 2 perc jóváírás jár az ellenfélnek. 

Helyezések eldöntése:

Győzelem 1 pont, döntetlen fél pont, vereség 0 pont. A helyezéseket a szerzett pontok száma dönti el. Holtverseny esetén Buhholz számítás, majd egymás elleni eredmény dönt. Egyéb esetben holtversenyt hirdetünk. 

Díjazás:

Korosztályonként és nemenként az 1. helyezett kupát kap, 1-3. helyezett érmet. Minden résztvevő apró emlék-ajándékot és oklevelet kap!  

Nevezési díj:

3900 Ft/fő, kedvezménnyel 3500 Ft/fő. Kedvezményes díjat a Sakkmatyi sakkiskola vagy a helyszínt adó iskola tanulói és a testvérek fizetnek. 

Nevezés módja:

Nevezni a mellékelt űrlapon lehet az adatok megadásával. A nevezés beküldése után automata visszaigazoló emailben érkeznek az utaláshoz szükséges adatok. Készpénzes helyszíni fizetésre is van lehetőség, ezt 9:15 – 9:30 között lehet a helyszínen megtenni. 

Előre nem regisztrált nevezőket a helyszínen csak korlátozott számban tudunk bevenni, nem tudjuk garantálni a férőhelyet, ezért kérjük az előzetes regisztrációt.

Nevezési határidő:

Versenynap előtti péntek este. 

 

 

Regisztráció Sakkmatyi Területi Tehetségkutatóra
A nevezés leadása után emailen küldjük a további információkat!
Sakkmatyi logó sakk gyerekeknek