fbpx

Sakkmatyi Gyakorlóverseny szombaton

Bécsi úti edzőteremben

Versenykiírás és nevezési tudnivalók:

A verseny célja:

A verseny célja élő gyakorlási lehetőséget biztosítani a kevés versenytapasztalattal rendelkező gyerekeknek. A személyes találkozások lehetőségét megteremteni az online tanulóknak. A sakkverseny élményét kipróbálni és a versenyszabályok rendszerébe beletanulni segítő, családias körülmények között. Megszerettetni a versenyzést. 

A versenyt gyakorló edzőnk, oktatónk vezeti le, aki a fordulók között a versenyzéssel kapcsolatos tanácsokkal látja el a résztvevőket. Szükség szerint biztatja, vígasztalja őket.

Résztvevők:

Elsősorban a Sakkmatyi Sakkiskolában online vagy személyes csoportokban tanuló, még kevés vagy semennyi versenytapasztalattal nem rendelkező gyermekeket várunk. A létszám a terem befogadóképessége szerint maximum 6-8 fő! Amennyiben nem telik meg a létszám, tudunk fogadni gyermekeket máshonnan is, vagy rutinosabb gyerekek, esteleg a tanulóink szüleinek indulását is engedélyezzük a létszám feltöltése érdekében. 

A verseny időpontja:

A nevezési űrlapon megjelölt szombati napokon tartjuk  a versenyeket. Az időpontokat az érdeklődők számának megfelelően folyamatosan bővítjük. A versenyek kezdete mindig szombat 09:45, vége létszámtól függően kb. 12:00/ 12:30.

A verseny helyszíne: 

Edzőtermünk Budapest II. Bécsi úton a Kolosy tér közelében. (Végső visszaigazoláskor pontosítunk.)

Lebonyolítás:

Körmérkőzéses rendszerben 5-7 fordulóban, órahasználattal,  2×15 perces időbeosztásban a FIDE rapid szabályait érvényesítve. Szabálykönnyítés: szabálytalan lépés nem jár büntetéssel, csak ha az ellenfél utolsó 2 percében következik be. Ez esetben plusz 2 perc jóváírás jár az ellenfélnek. 

Helyezések eldöntése:

Győzelem 1 pont, döntetlen fél pont, vereség 0 pont. A helyezéseket a szerzett pontok száma dönti el. Holtverseny esetén az egymás elleni eredmény, ha az sem dönt, akkor Berger Sonneborg számítás, majd Armaggeddon mérkőzés dönt. (Armaggeddon: világosnak 5, sötétnek 4 perce van, a döntetlen sötét győzelmét jelenti. A színválasztásról sorsolás dönt.) Armageddon mérkőzésre csak érmes helyezés eldöntése érdekében kerül sor. Egyéb esetben holtversenyt hirdetünk. 

Díjazás:

Minden résztvevő apró emlék-ajándékot és oklevelet kap! Az 1-3. helyezett érmet nyer! 

Nevezési díj:

Minden versenynapra a nevezési díj 3500 Ft/fő, mely a nevezéssel egyidőben átutalással fizetendő. Lemondásra és nevezési díj visszaigénylésére a verseny előtti péntek reggel 9 óráig emailen van lehetőség. Később csak abban az esetben, ha a verseny létszáma a várólistáról feltöltésre került. 

Nevezés módja:

Nevezni a mellékelt űrlapon lehet az adatok megadásával. A nevezés beküldése után automata visszaigazoló emailben érkeznek az utaláshoz szükséges adatok. A nevezést nem zárjuk le azonnal a létszám beteltével, igyekszünk előnyt biztosítani a Sakkmatyi Sakkiskola saját tanulóinak, valamint azoknak a gyerekeknek, akiknek kevesebb a versenytapasztalatunk. Reméljük, hogy hétről hétre más-más gyerekek tudnak eljönni és kipróbálni a versenyzést, de időről időre lehetőséget adunk a leglelkesebb jelentkezőknek az ismétlésre. Folyamatos teltház esetén újabb verseny-alkalmakat hirdetünk meg. 

Nevezési határidő:

Érdemes minél előbb nevezni, mert a versenymezőny összeállításánál ezt is figyelembe vesszük, és előfordulhat, hogy már határidő előtt lezárunk egy ideális mezőnyt. A verseny végső nevezési határideje a verseny előtti csütörtök éjfél. Péntek reggelre a nevezési díj is meg kell érkezzen ahhoz, hogy a péntek délelőtti csoportösszeállításnál figyelembe vegyük a nevezést. Péntek délelőtt igazoljuk vissza a végleges mezőnyt, és jelezzük azt is, ha várólistára kerültél, vagy másik időpontot javaslunk neked, mert nem fértél a szombati mezőnybe. Várólista azt jelenti, hogy egy esetleges határidő után érkezett lemondás esetén téged hívhatunk a lemondó helyére, de ezt már nem vagy köteles elfogadni. 

Ha nem kerültél a mezőnybe, a nevezési díj visszajár, vagy átvezetjük egy következő versenynapra. 

A versenyterem házirendje:

A verseny helyszíne a Bécsi úti edzőtermünk, amely egy kis létszám befogadására alkalmas terem. Nem tudjuk fogadni a versenyzők szüleit a verseny idejére. A gyermekeket be lehet kísérni, de bent várakozni nem lehet. A versenyt levezető bíró-oktató segít a gyermekek istápolásában és a szülőkkel való kapcsolattartásban a verseny alatt. 

 

Nevezz be ezen az űrlapon, utald a nevezési díjat.
A mezőny végleges összeállítása után értesítünk!

Regisztráció Sakkmatyi gyakorlóversenyre
A részvétel végleges visszaigazolása a verseny előtti péntek délelőtt történik. Nevezési határidő csütörtök este. 
A nevezés megerősítéséhez a nevezési díjat átutalni szükséges. A végleges visszaigazolás ez után történik. Visszamondás a verseny előtti péntek reggel 9-ig lehetséges.
Sakkmatyi logó sakk gyerekeknek